Herstelling van huishoudtoestellen in de omgeving van Gent

Oven defect?

Uw oven bevat meerdere verwarmingselementen. Het element voor de hete-lucht begeeft meestal het eerst. (hoge temperatuurverschillen) De gemiddelde levensduur van een dergelijk element is 5 à 8 jaar. Zelfs bij ovens die 20 jaar oud zijn is het nog steeds de moeite om dit element te vervangen. Het is niet duur en je oven is weer goed voor een lange periode.

Herstellen microgolfoven

Bij micro en combi ovens die niet starten of de zekeringen doen springen mankeert er meestal wat aan het veiligheidscircuit. Dat zorgt ervoor dat de gebruiker niet kan blootstaan aan microgolven. Interne sensors, microswitches, deursluitingen en overtemperatuurveiligheden worden nagekeken en vervangen indien nodig.
In zeldzame gevallen is het magnetron element defect.

Kookplaat herstellen

Buiten de zichtbare fouten (barsten in het glas) kan er ook wat misgaan met de bedien-elektronica.

De tiptoets techniek is in de loop van de jaren veel verbeterd en het kan dus de moeite lonen om deze te vervangen. Het gebeurt ook dat 1 zone defect gaat en de overige goed werken. De zone(s) kunnen apart vervangen worden.

Inductieve kookplaat herstellen

Door de hoge aanschafkost van dit type kookplaten is een herstelling of minstens een onderzoek de beste optie. Deze toestellen bevatten zeer veel elektronica en het is dus niet uit te sluiten dat daar vroeg of laat problemen optreden. In de meeste gevallen (ook bij gesprongen zekeringen) is een herstelling mogelijk door vervangen van de juiste onderdelen. Omdat hierbij gespecialiseerde meetapparatuur nodig is worden deze toestellen in het atelier hersteld en uitgetest.

Herstelling koelkast en diepvries

Als uw koelkast niet genoeg koelt dan kan de thermostaat bijgeregeld of vervangen worden.

In het geval er geen koeling meer is kan het koelcircuit lek of defect zijn. In dat geval kunt u beroep doen op een koeltechnicus.

Hebt u een grote koel-vries combinatie of side-by-side dan kan het gebeuren dat het vriesdeel nog werkt en het koelkastdeel niet meer. Dit kan het gevolg zijn van interne aanvriezing. Als er meer ijs gevormd wordt dan normaal raden wij aan het toestel minstens twee dagen uit te schakelen (stekker uit stopcontact). Pas dan heeft het zin om een interventie te doen en de fout op te sporen.

HerstelBar is de specialist in Gent voor de herstelling van kookplaten en alle huishoudelektro.